Digital Transformation for B2B virksomheder

Digital transformation. Buzzword eller virkelighed?

Digital Transformation for B2B virksomheder er den indsats der er påkrævet for alle virksomheder at tage hul på. 

Digital Transformation

Digital Transformation er blevet ekstremt vigtigt. Og hvorfor nu det?

Hele verden blev med et ramt i 2020 af Covid-19. Det medfører nedlukning af samfundet, og at virksomheder i stor stil skal "opfinde" nye måder at drive forretning på.

Herunder alt fra håndtering af kundehenvendelser, udlevering fra lager, samarbejde mellem medarbejderne internt, samarbejde og kommunikation med leverandører og med kunder. 

Den digitale transformation for B2B virksomheder er på en gang gået i gang. Og ikke stille og kontrolleret. 

Men i hastige skridt, ansporet af akut nødvendighed.

B2B virksomheder

B2B virksomhederne har traditionelt været de sidste til for alvor at omfavne den digitale virkelighed. De virksomheder der handler direkte med konsumenten har i højere grad været tvunget af udenlandske trends til at omfavne den digitale transformation.

B2B har indtil videre været en smule bag efter.

Men det ændre tingenes tilstand drastisk på. Nu er det bydende nødvendigt som B2B virksomhed, at kunne agere i en verden der er digital. Og det tilmed med medarbejdere spredt mellem arbejdsplads og hjemmearbejde.

Digital Transformation for B2B virksomheder omhandler hele den digitale verden. Og den digitale transformation stikker dybt ind i alle virksomhedens funktionsområder.

Digital transformation i hele virksomheden

Den digitale transformation for B2B virksomheder handler om at danne sig et overblik over alle virksomhedens udadvendte funktioner.

Det er funktioner så som:

  • Salg
  • Kundeservice
  • Markedsføring
  • Indkøb
  • Leverandører og samarbejdspartnere

Når du har et overblik over hvordan I gør tingene i dag, er det næste skridt at se på omverdenen. Hvordan bevæger kunderne sig? Er der krav, ønsker, strømninger som kommer herfra? Og hvordan kan I så opfylde disse? Eller endda gøre det endnu bedre.

Opsummering

Digital transformation for B2B virksomheder sker lige nu. Det er en proces som Corona har sat i gang. Stort set fra den ene dag til den anden. 

Så fra at være "noget vi skal have set på", er det i dag de virksomheder der er de bedste til at omfavne den digitale transformation midt i krisen der vinder. Og det er de virksomheder der laver en plan for hvordan denne digitale transformation kan udnyttes efter Covid-19 krisen og formår at implementere denne der vinder på den lange bane.

Du kan se mere om hvordan jeg arbejder med Digital Transformation her.

Del på sociale medier

About the Author

Hej! Kronborg her. Jeg arbejder med online markedsføring, branding, leadgenerering, salg og kompetenceudvikling. Jeg underviser og rådgiver data drevne marketingchefer og salgschefer hos virksomheder der vil lidt mere. Mine online kurser kompetenceudvikler salg og marketing.

>