Hvad er online markedsføring? Det er KUN 3 ting!

Hvad er online markedsføring?

Online markedsføring består af 3 ting!

Online markedsføring er ret simpelt.

Det består nemlig kun af 3 ting!

Måske du tænker; Nu rabler det da for manden?!

Helikopter perspektiv for online markedsføring

Som reklamebureau er det vigtigt at se tingene i et større perspektiv. Og når vi spørger; "Hvad er online markedsføring?" så har vi en tendens til at gå ned i vertikalerne. 

Med det mener jeg. Vi begynder at fokusere på sub optimering af Facebook, Instagram, LinkedIn, AdWords med flere. Men, dette er kun platforme som vi kan vælge at bruge i vort marketing mix i det omfang de understøtter de mål virksomheden har. Der er dog en tendens til at der sættes lighedstegn mellem de enkelte platforme og det mere overordnede "online markedsføring".

For meget fokus på platformene fjerner fokus fra det der er det vigtigste. Nemlig hvad vort mål er med online markedsføring og digital markedsføring.

Jeg ser rigtige mange "specialister" nede i vertikalerne. Og det er jo super rart for den digitale marketingchefer at have kompetente underleverandører. Men, fordi en ekspert kan flytte trafik ved brug af en platform er det ikke sikkert det lige er det du har brug for.

Marketingafdelingens fornemmeste opgave

Marketingafdelingens fornemmeste opgave er at skabe de forudsætninger for at salgsafdelingen (og virksomheden) kan nå deres mål i gennem dansk markedsføring og international markedsføring af virksomhedens produkter og ydelser.

Tro mig. Direktøren er ret ligeglad om det er Facebook, nyhedsbrev markedsføring, avis reklamer, brevduer eller busreklamer der gør det muligt for ham at nå de budgetter han står på mål for.

Så længe direktøren når de mål og de budgetter som han skal levere til virksomhedens bestyrelse og ejer.

Og heri ligger "hemmeligheden" bag hvad online markedsføring er!

Fokus bør ligge på de 3 ting i hvad online markedsføring er. Og marketing strategien udstikker så hvilke platforme der understøtter det marketingafdelingen er sat i verden for. 

De 3 ting i hvad er online markedsføring

De tre områder du skal mestre i en succesfuld marketing afdeling er:

1. Trafik (kvalitets besøgende til din hjemmeside)
2. Konvertering (af de besøgende til en tilmelding, en booking, en download eller et køb)
3. Skalering (når du har styr på 1 og 2 kan du skalere).

Ved at følge disse 3 trin kan du skalere din marketingafdeling så virksomheden opnår mest muligt succes.

Ønsker du at blive bedre til projektstyring? Så har jeg lavet en guide til 5 effektive projektstyringsværktøjer. Du finder den her: 5 projektstyringsværktøjer

Del på sociale medier

About the Author

Hej! Kronborg her. Jeg arbejder med online markedsføring, branding, leadgenerering, salg og kompetenceudvikling. Jeg underviser og rådgiver data drevne marketingchefer og salgschefer hos virksomheder der vil lidt mere. Mine online kurser kompetenceudvikler salg og marketing.

>